Cep Telefonu Bataryası Neden Şişer? 05NİS
Cep Telefonu Bataryası Neden Şişer?

Cep Telefonu Bataryası Neden Siser?

Bu yazımızda sizlere iPhone kullanıcılarının basına büyük sıklıkla gelen bir sorundan bahsedecegiz: iPhone ekranımın yandan ısıkları görünüyor, iPhone bataryası sismesi ve ekranın havaya kalkması , bu tarz bir problemle karsılastıysanız bu genellikle bataryanızın sismesinden kaynaklanmaktadır. Ekranın hemen altında bulunan bataryanız bozulup sistiginde bu tarz sorunlar meydana gelebilir.

 

CEP TELEFONU BATARYASI SISTIGINDE NELER YAPMALIYIZ ?

 

iPhone’unuzun ekranı yukarıda bahsettigimiz gibi bataryanızın bozulup sismesinden sonra oluşan bir arıza diyebiliriz. Batarya neden siser? Öncelikle batarya sismesi kullanıcı ya da üretim kaynaklı bir problemden kaynaklanabilir. Kullanıcı kaynaklı en genel neden, cihazın gereginden fazla sarjda bırakılmasıdır. Bilindigi üzere, yeni nesil akıllı telefonlar ortalama 2 saat gibi bir süre içinde tamamen sarj olabilmektedir. Fakat birçok kullanıcı, cihazını gereginden fazla sarjda bırakarak; bataryanın bozulmasına ve sismesine neden olmaktadır.iPhone bataryalarının ortalama ömrü iki senedir. Bu süreç kullanıma göre degiskenlik gösterebilir. Sunu belirtmek isteriz; iki seneyi doldurmus yani ömrü bitmek üzere olan bataryalar bozulup sisme konusunda daha meyillidirler. Tabiki sadece ömrü biten iPhone bataryaları biter demiyoruz. iPhone bataryası sismesi ve ekranınızın havaya kalkması sorunu genellikle pil saglıgınız ile alakalıdır. Bunlara örnek verecek olursak ; orjinal olmayan , yan sanayi diye tabir ettigimiz sarj cihazlarını kullanmanız ilerleyen zamanlarda pil saglıgınızı tehdit etmektedir. Yan sanayi sarjlar bildigimiz üzere lisanslı olmayan ürünlerdir. Ve bu ürünler sadece batarya sisikligi degil iphone’unuza farklı bir çok ciddi hasar verebilir. Bu yüzden kesinlikle yan sanayi ürünler kullanmayınız. Konudan biraz daha bahsetmek gerekirse en büyük tehlikelerden biri akım koruması bulunmayan araç sarj aletleridir. Ucuz olması sebebiyle tercih ettiginiz akım korumasız sarj aletleri iPhone’unuzu düzelemeyecek duruma getirebilir bu iPhone’unuzu tehdit eden en büyük etkenlerdendir.Bununla birlikte , telefonunuz sarjdayken cihazı sürekli kullanmaya devam ettiginiz taktirde yine bataryanızın bozulup sismesine neden olabilirsiniz.Telefonunuzu sarj esnasında çok fazla kullanmamaya özen göstermelisiniz.Pil saglıgını korumak için pilinizi tam doldurup o sekilde kullanmanızı tavsiye ederiz.Geceleri saatlerce sarja bırakmanız bu tarz sorunlara sebep olmaktadır. Umuyoruz ki bu yazımız sizlere bu konuda yardımcı olmustur.iPhone tamiri ve iPhone ile alakalı her konuda size yardımcı olmaktan ve hizmet etmekten gurur duymaktayız. Bizimle iletisime gecip ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Sevdiklerinizle İletişimi Koparmayın...

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.